Aandacht voor jou, voor elkaar en voor de omgeving

Hier staan we voor

  • Je wordt gezien.
  • Je hebt invloed op wat en hoe je leert.
  • Je leert ín en mét de regio.

Je wordt gezien

We vinden het belangrijk dat je met plezier naar school gaat. Want als je met plezier leert, leer je gemotiveerder en kom je verder! Je mentor is hierbij belangrijk voor jou. Samen met je mentor bespreek je regelmatig hoe het met je gaat, wat je leerdoelen zijn en welke keuzes je wilt maken. Je leert hoe je met zelfvertrouwen een volgende stap kunt zetten. Af en toe sluiten je ouders aan bij deze gesprekken.

Je hebt invloed op wat en hoe je leert

Op het Almende College leer je wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Omdat iedereen anders is, is het belangrijk dat je zelf invloed hebt op wat, hoe en in welk tempo je leert. Een beetje meer uitdaging, extra uitleg of begeleiding nodig? Dat kan in onze flexuren. Je kunt daarin je eigen lesprogramma voor een deel zelf samenstellen.

Je leert ín en mét de regio

Onze school staat in een regio die innovatief en ondernemend is. Je leert van de wereld om je heen. We werken met veel organisaties en instellingen uit de buurt samen aan vraagstukken uit de praktijk. Zo leer je ván en mét de praktijk en ontwikkel je vaardigheden als onderzoeken, creatief denken, samenwerken en ondernemen. Je gaat samen met andere leerlingen en docenten aan de slag. Samen bedenk je oplossingen voor vraagstukken. Daarbij pas je theorie direct toe in de praktijk. Onze docenten staan naast je, denken met je mee en helpen je op weg.

Het Almende geeft betekenis aan goed noaberschap. Tegelijkertijd maak je kennis met de internationale wereld.

Je wordt gezien.

Je hebt invloed op wat en hoe je leert.

Je leert ín en mét de regio.

Flexuren

We hebben verschillende soorten flexuren op het Almende College. Het aanbod per leerjaar is verschillend. Zo heb je in de onderbouw meer luxeflexen dan in de bovenbouw.  Je kiest de flexuren zelf, in overleg met je mentor en de vakdocent.
Welke flexuren hebben we dan?

  • Vakflex: je krijgt extra instructie of werkt begeleid door een vakdocent aan het vak.

  • Studieflex: je werkt zelfstandig aan opdrachten en je leert in stilte en rust.

  • Werkflex: je werkt samen aan projecten en opdrachten.

  • Steunflex: je krijgt hulp bij het leren leren of het leren plannen, je volgt een training sociale vaardigheden of je krijgt bijvoorbeeld extra ondersteuning bij dyslexie.

  • Luxeflex: je verdiept je in een vak of onderwerp dat buiten het gewone onderwijsprogramma valt. Bijvoorbeeld portretschilderen, een podcast maken, meedoen met de schoolband, sport, striptekenen, een lessenserie bij een bedrijf, of EHBO.

De flexuren bieden je ook ruimte wanneer je een extra vak wilt volgen of een vak op een hoger examenniveau wilt afsluiten.