Almende homepage
De BluemersDe Bluemers is een fijne, mooie en kleine school

Onze kenmerken:

 • Veel aandacht voor jou;
 • Extra begeleiding als dat nodig is;
 • Extra kansen door klassen mavo- determinatie en havo-determinatie;
 • Talentontwikkeling;
 • Een rooster zonder tussenuren;
 • Goede samenwerking met ouders;
 • School met Herstelrecht;
 • Bijna iedereen slaagt.
Actueel
Foto-album Nieuw in ons foto-album:
 • Foto's gala-avond leerjaar 4
 • Foto's Olympic Moves
 • Foto's open dag
 • Foto's skiën
 • Foto's practicum biologie
  
Groot examengala leerlingen Almende College Bluemers
Op donderdag 19 april zullen de examenleerlingen van de Bluemers na een jaar hard ploeteren op de laatste schooldag mogen genieten van een fantastisch eindexamengala. Vanaf 19:30 zullen de leerlingen in originele en prachtige voertuigen komen voorrijden bij het Centrum in Silvolde.

Na een jaar hard werken is dan op donderdag 19 april voor de examenleerlingen van de Bluemers dan eindelijk de laatste schooldag. De gehele dag staat in het teken van de eindexamenleerling. In de ochtend zullen de leerlingen een uitdagend programma op school hebben, helemaal zelf vormgegeven door de leerlingen zelf. Dit programma zal bestaan uit een eindexamenstunt en diverse spellen op en rondom de school.

In de avond gaan de leerlingen zich klaarmaken voor het grote feest. Uiteraard in prachtige kledij, maar net zo fraai zijn de vervoersmiddelen waarmee de leerlingen naar het galafeest worden gebracht. In een lange stoet zullen de leerlingen rond 19:30 arriveren bij het Centrum te Silvolde. Ieder jaar een aantrekkelijk schouwspel voor omstanders. De route zal vanaf de markt naar het Centum gaan waarna de leerlingen de rode loper over zullen lopen naar het grote feest.

Na het feest begint de periode van leren en blokken voor de examens die zullen starten na de meivakantie.
  
Leerlingen Bluemers maken kunst kunstwandelroute Hummelo

Tussen Pasen en Pinksteren kunt u weer de kunstwandelroute lopen in Hummelo. Hierbij ziet u prachtige kunst gemaakt door Bluemers-leerlingen en kunstenaars uit de omgeving. Voor het kunstwerk hebben leerlingen van klas 1 en 2 heel veel bloemen van papier-maché gemaakt in de lessen.

De plek waar ons kunstwerk staat is het begin van de route en vandaar uit verspreidt de kunst zich. Hier hebben we een eigen bloemenveld aangelegd, die net als in de natuur komt, en weer verdwijnt.

Meer informatie over route en ons kunstwerk, kunt u lezen in het boekje van de kunstwandelroute, te verkrijgen bij de route in Hummelo.

  
So You Think Bluemers Can Dance!

Leerlingen Bluemers regisseren eigen voorstelling

In het kader van de vernieuwde CKV-lessen (Culturele Kunstzinnige Vorming) gaan de derdejaars leerlingen op de Bluemers op vrijdag 16 maart volledig hun eigen voorstelling regisseren.

Op woensdag 14 maart krijgen alle leerlingen uit leerjaar drie een interactieve voorstelling van theatermakers Piepschuim. In dit theaterstuk krijgen de leerlingen op een leuke manier wat te zien over het maken van theater. Vervolgens zullen de leerlingen uitgedaagd worden een volledig eigen voorstelling te ontwikkelen die in het kader staat van verschillende dansstijlen.
De leerlingen zullen alles volledig zelf ontwikkelen aan de voorstelling: van de dans, tot de kaartverkoop, de aankleding en natuurlijk het drankje tijdens de avond.

Deze avond zullen de leerlingen drie verschillende dansstijlen vertonen: hiphop/streedance, modern/klassiek en showdance.
Het zou natuurlijk ontzettend leuk zijn als de aula van de Bluemers op vrijdag 16 maart bomvol zit. De leerlingen zullen hun stuk twee keer presenteren deze avond: van 19:00 tot 20:00 en van 20:30 tot 21:30. Voor deze avond zijn er nog kaarten beschikbaar die te koop zijn via onze derdejaars leerlingen of neem contact op met de administratie van de school.


  
Bedrijfsbezoeken Woensdag 21 februari en donderdag 22 februari gaan de 2e klassen ter oriëntatie naar diverse bedrijven.
Klik door naar de verdeling van de bedrijven en leerlingen over de dagdelen. De dagdelen zijn in kleuren aangegeven, deze kleuren komen in het leerlingenoverzicht terug... 
Bekijk de foto's in het fotoalbum
  
nieuwsarchief