Almende homepage
De BluemersDe Bluemers is een fijne, mooie en kleine school

Onze kenmerken:

 • Veel aandacht voor jou;
 • Extra begeleiding als dat nodig is;
 • Extra kansen door klassen mavo- determinatie en havo-determinatie;
 • Talentontwikkeling;
 • Een rooster zonder tussenuren;
 • Goede samenwerking met ouders;
 • School met Herstelrecht;
 • Bijna iedereen slaagt.
Actueel
Bedrijfsbezoeken Woensdag 21 februari en donderdag 22 februari gaan de 2e klassen ter oriëntatie naar diverse bedrijven.
Klik door naar de verdeling van de bedrijven en leerlingen over de dagdelen. De dagdelen zijn in kleuren aangegeven, deze kleuren komen in het leerlingenoverzicht terug... 


  
Foto-album Nieuw in ons foto-album:
 • Foto's open dag
 • Foto's skiën
 • Foto's practicum biologie
  
Docenten Bluemers halen ruim 5000 euro op | REGIO8

De glazen huis-actie van het Almende College locatie Bluemers heeft deze week ruim vijfduizend euro opgeleverd. De vier docenten die opgesloten zaten werden donderdag om 12.00 uur onder luid gejuich uit het huis bevrijd.

"Wat een ontzettend bedrag dat in twee dagen is opgehaald", laat de organisatie in een reactie weten. "We zijn ontzettend trots." Leerlingen van de school hebben allerlei activiteiten op touw gezet om geld in te zamelen. Naast individuele acties zoals het inleveren van lege flessen, werden er ook een Kerstmarkt en verschillende workshops georganiseerd.

Het doel van Serious Request dit jaar is om geld op te halen voor de herenigingen van kinderen met ouders in ontwikkelingsgebieden. De vier docenten hebben 48 uur zonder eten doorgebracht in een glazen huis in de aula van de school. "Met Kerst is het gevoel van saamhorigheid en van samen zijn heel belangrijk", legt docent Joyce Piepers de reden uit waarom de school deze actie organiseert. "En ook dat kinderen inzien dat wij best wel in luxe leven en dat niet iedereen het zo goed heeft als wij."
Bron: REGIO8

  
Serious Request De DJ-docenten, mevrouw Coolwijk, mevrouw Piepers, meneer Bluemink en meneer Keunekamp zijn vanmiddag opgesloten in het Glazen Huis.  
Bluemers op Regio8: Docenten van Almende College in glazen huis


Filmpje van REGIO8 over onze actie

Vier docenten van het Almende College locatie Bluemers zijn dinsdagmiddag voor 48 uur opgesloten in een glazen huis. De school wil in die twee dagen duizenden euro's ophalen voor 3FM Serious Request. 
"Met Kerst is het gevoel van saamhorigheid en van samen zijn heel belangrijk", legt docent Joyce Piepers de reden uit waarom de school deze actie organiseert. "En ook dat kinderen inzien dat wij best wel in luxe leven en dat niet iedereen het zo goed heeft als wij." Volgens de DJ voor de aankomende 48 uur leeft de actie enorm onder de leerlingen. "Sowieso als de docenten worden opgesloten is het altijd van 'O leuk, wie gaat er in?' Dat leeft dan ook echt." Ze prijst ook de manier waarop de kinderen zich inzetten voor het goede doel: "Ze zijn ook superdruk geweest met allerlei acties. Het is ook superleuk als je ziet dat ze zo'n inzet tonen." 

Klik op de titel van dit artikel om meer te lezen!

  
nieuwsarchief